Tillbaka efter åtta år – Frida Särnblad: ”Ett rent nöje”

Frida Särnblad (då Granberg) i Sävehof-tröjan i elitserien 2013. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

Frida Särnblad (tidigare Granberg) är tillbaka i handbollen – för första gången sedan 2013. Kommande säsong ska hon ställa sig mellan stolparna under IFK Örebros jakt på allsvenskt spel.

Under onsdagen presenterade division 1-klubben IFK Örebro ett meriterat nyförvärv. Den tidigare IK Sävehof- och Örebro SK-spelaren, Frida Särnblad, är spelklar till kommande säsong. Det blir 33-åringens första tävlingsmatcher på åtta år.

– Det är ju bara kul! Ett rent nöje skulle jag säga, berättar hon för Handbollskanalen.

Anledningen till att Frida Särnblad fick lägga ner karriären 2013 var allt för påtagliga skadeproblem. Åtta år senare har hon inte fått helt bukt med åkommorna – men det har blivit bättre.

– Alltså både och. Jag får försöka hitta en träningsnivå som passar mina knän, helt enkelt.

Att hon har hittat tillbaka till handbollsplanen väljer hon att tacka tränarna och ledarna Tomas Dunder, Kecke Karlsson och Nils Holmdahl för.

– Det är att Dunder, Nisse och Kecke har tagit sig an den här utmaningen. De har tagit över tränarroll och fysroll och så i IFK Örebro och har som ambition att gå upp till allsvenskan. Det var ju de som var med när vi gick upp till elitserien med Örebro SK.

Att det är just allsvenskan som är klubbens mål kommande säsong är inget man hymlar med. Samma gäller för Frida Särnblad.

– Det (förhoppningarna) är ju självklart att nå målet att avancera till allsvenskan. Det görs med hård träning och målmedvetenhet, skulle jag säga.

De egna förhoppningarna på säsongen är inte lika glasklara. Mycket på grund av att hon endast har tränat fyra gångar med laget hittills.

– Det känns ändå rätt så bra, tycker jag. Det känns inte som att det var åtta år sedan jag spelade handboll sist. De personliga förväntningarna är i alla fall att kunna bidra med viss rutin och kunna göra några räddningar förhoppningsvis, skrattar Frida Särnblad.

De största svårigheterna under comebacken har främst handlat om tajming och liknande bitar ute på handbollsplanen, menar hon.

– Sånna saker tar lite tid att hitta tillbaka till. Sen märks det att axeln inte har kastat så här många bollar på åtta år. Man blir stel och får träningsverk, säger hon skrattandes.

Den första träningen med laget beskriver Frida Särnblad som ”lite nervös men väldigt rolig”. Där hjälper så klart en välkomnande spelartrupp.

– Det är ett väldigt positivt och glatt gäng i IFK!

Länk: Välkommen Frida Särnblad