Trots succén – Ålborg kan bli utan CL-spel till hösten

Mikael Aggefors. Foto: Aalborg Håndbold

Ålborg HB gjorde stor succé och tog sig hela vägen till final i Champions League. Den avgörande DM-duellen mot Bjerringbro-Silkeborg får dock stor betydelse för de internationella möjligheterna nästa säsong. Förlust och vicemästaren missar mästarligan till hösten.

Ålborgs veckoslut i Köln slutade med hedersam förlust mot Barca. Bara tre dagar senare ska det danska stjärnlaget med blågul prägel i elden igen.

Nordjyske uppmärksammar värdet av ett nytt guld efter den tredje finalen. Om Ålborg får nöja sig med silver blir det nämligen ingen chans att försvara Final Four-deltagandet under 2021/22.

– Det är ju den danska mästaren som kvalificerar sig och därefter kan vinnaren av grundserien, alltså GOG, ansöka om ett wild card. Det är riktigt synd, vi skulle säkert ha fått ett wild card om vi inte vinner DM, men det kan vi inte söka, säger klubbdirektör Jan Larsen till tidningen.

Ålborg vann den första finalen med 37–34, BSH kontrade med uddamålsseger vilket innebär att allt avgörs onsdag kväll i Ålborgs hemmaborg.

Länk: Aalborg er presset til DM-guld: – Ellers er vi på den