Aggefors utan målvaktstränare – i danska proffsklubben

Mikael Aggefors. Foto: Andreas L Eriksson, Bildbyrån

Landslagsmålvakten Mikael Aggefors berättar om livet och handbollskarriären i podcasten Beyond sport.

Mikael Aggefors har en imponerande karriär med guld i både svenska och danska ligan samt 17 A-landskamper för Sverige. I podcasten Beyond sport med Hampus Jildenbäck och David Krusell berättar han om tiden i IFK Tumba, Alingsås HK och nuvarande Aalborg.

Det är intressant lyssning för den handbollsintresserade där Aggefors bland annat lyfter att han just nu står utan en dedikerad målvaktstränare i Aalborg. Detta trots att klubben förutom Aggefors även besitter den norske stortalangen Kristian Saeverås, tidigare i HK Malmö.

Aggefors beskriver det som att hade det inte varit för landslaget och arbete med Mats Olsson så hade han alltså inte fått någon egen specialträning. Anmärkningsvärt!

Här finns alltså en av de stora utvecklingspotentialer som handbollen besitter. Att klubbarna blir så resursstarka att de kan erbjuda tränare, instruktörer, experter och liknande som kan fördjupa olika kompetenser. Vad hade det gjort för handbollen som idrott om klubbar och spelare fått förutsättning som exempelvis Juventus inom fotbollen?

Coaching
Head Coach
Assistant Manager
First Team Coach x3
Goalkeeping Coach x2

Fitness
Head of Fitness
Fitness Coach x5

Sport Science
Head of Sport Science
Sport Science Specialist and Fitness Coach
Sport Science Officer

Medical
Head of Medical
Head of First Team Medical
First Team Medic

Match Analysis
Head of Match Analysis
Match Analyst
Match Analyst

Lyssna på Beyond sport via era ordinarie podcast-källor eller länken:

LÄNK: Beyond sport