Tyskland om den hårda konkurrensen i VM-gruppen

Tysklands lagkapten Kim Naidzinavicius. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Onsdagens fokus på IHF:s hemsida, där de porträtterar ett landslag varje dag inför VM i Japan, står Tyskland. Den rutinerade lagkaptenen Kim Naidzinavicius berättar om den tuffa gruppen och lagets mål i mästerskapet. 

Under gruppspelets grupp B har Tyskland svårt motstånd i form utav Frankrike, Danmark, Sydkorea, Brasilien och Australien.

– Vi har hamnat i en riktigt tuff och krävande grupp. Vi siktar på att ta oss till huvudrundan, förhoppningsvis med en bra startposition men motståndarna kommer kräva mycket från oss, säger Kim Naidzinavicius till IHF:s hemsida.

Tyska landslaget påstår sig inte ha något mål om att ta en topplacering under VM, utan fokuset ligger istället på att placera sig bland de sju bästa lagen för att säkra en plats till det nalkande OS-kvalet.

– Vi vill avsluta bland de sju bästa lagen för en anledning: då kommer vi vara i med i kampen om en plats till OS 2020. Att veta att de olympiska spelen kan vara i slutet av en säsong är en extra motivation för dagar då saker kanske inte går så bra.

Länk: Japan 2019: Germany