Aggefors danska utmanare lämnar för Bundesliga-spel

Malmö Arena fylld av danskar. Foto: Emil Malmborg/Bildbyrån.

Efter att ha spelat professionellt hemma i Danmark sedan han var sjutton gör nu Aalborgs målvakt Simon Gade sitt första utlandsäventyr i karriären. Tyska Hannover-Burgdorf väntar för 26-åringen.

– Han kommer berika vårt lag, både på och utanför planen, försäkrar sportchef Sven-Sören Christophersen till klubbens hemsida

Aalborg har haft en sannerligen ojämn säsong. De leder ligan och har gjort ett ryck tillsammans med förra årets mästare GOG, men i Champions League ser det desto dystrare ut. Förra året seglade Aalborg genom gruppspelet, de vann sin grupp och gick därmed direkt in i kvartsfinalspel. I år ligger de på 6:e plats, långt ifrån de två direktplatserna där fjolårsfinalisterna Lomza Kielce och Barcelona gjort det svårt för Aalborg att replikera förra årets bedrift.

Betryggande nog får Aalborg behålla Simon Gade säsongen ut för att försöka vinna danska ligan samt uträtta något i CL. Hans flytt till Hannover-Burgdorf träder nämligen i kraft till sommaren. Gade själv ser med stor förväntan på nästa säsong med Bundesliga-laget.

– Jag är väldigt stolt över att ha skrivit på för Hannover och kan knappt bärga mig för att bevisa mig själv i världens bästa liga, säger han till klubbens hemsida.

Aggefors får sällskap av Landin

Det verkar vara just ”världens bästa liga” som lockar Gade mer än en garanterad kamp om ligaguld och med stor sannolikhet också Europaspel säsong efter säsong hemma i Aalborg. Hannover har nämligen inte kommit topp två (CL-plats) i Bundesliga på 14 år och ligger sjua i år, så kanske kommer det dröja ett tag innan Gade återvänder till CL-scenen.

Kanske hade det här kunnat ge svenske Mikael Aggefors ännu mer ansvar i Aalborg? Men faktum är att Gades ersättare knappast är ett nerköp för toppklubben. Det är Niklas Landin som kommer in i laget till nästa säsong, och han anses av många vara världens bästa målvakt. Aggefors kommer därmed få kämpa för att få mycket speltid, men kanske blir det lite extra inspirerande att spela med Landin?