Sju mål av Dano när Horsens föll

Nina Dano i landslaget, Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN.

Silkeborg-Voel KFUM blev för starka för Horsens Håndbold Elite, trots klara övertag under flera perioder av matchen. Nina Dano gjorde 7 mål för HH Elite, men Silkeborg–Voel stod för en överlägsen avslutning och kunde ta sin femte raka vinst lagen emellan.

Horsens Håndbold Elite fick en fin inledning på bortamatchen mot Silkeborg-Voel KFUM i den femte omgången av danska Kvindeligaen. De ledde med 5 mål i mitten av den första halvleken (5–10). Nina Dano gjorde Horsens första mål och Kristin Thorleifsdóttir det andra och tredje. Där tog det stopp för Thorleifsdóttir, som missade resterande fyra försök under matchen. För Nina Dano blev det totalt 7 mål (flest i bortalaget).

Pausledningen (9–12) försvann efter bara några minuter i den andra halvleken. Horsens ryckte dock upp sig och Dano kunde göra 13–16 i den 39:e minuten. Men därefter följde en period på tio minuter som hemmalaget vann med 7–0, efter att Horsens stått för mängder av tekniska fel. Därefter var matchen i stort sett avgjord och Horsens lyckades inte krympa avståndet i slutminuterna. Silkeborg-Voel vann med 25–21 och ligger nu femma i tabellen. De gick därmed omg Horsens, som nu ligger sexa. Vinsten var Silkeborg-Voels femte raka mot Horsens.

Silkeborg-Voel KFUM–Horsens Håndbold Elite 25–21 (9–12)

Horsens: Nina Dano 7, Kristin Thorleifsdóttir 2

I Silkeborg-Voel KFUM gjorde danska Helene Kindberg 9. Filippa Idéhn och Mathilda Lundström saknades på grund av skador.