Viktor Ahlstrands otäcka skada: ”Missar stora delar av hösten”

Hammarbys Viktor Ahlstrand. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN.

Viktor Ahlstrand drabbades av en otäck lårskada i matchen mot IFK Skövde – en skada som chockerar. En lårkaka visade sig vara en inre blödning i bindväven runt muskeln och låret fick skäras upp för att det inte skulle ”explodera”. Nu meddelar Hammarby att han blir borta under stora delar av hösten, men det finns hopp om en återkomst under den här säsongen.

Sportbladet publicerar bilder på Viktor Ahlstrands lår och de är chockerande. C Mores expert Charlie Sjöstrand, som är med och gör handbollspodden Avkast har svårt att ta till sig bilderna, säger han i podden:

– Jag kan inte fatta att bilden är på riktigt. Den är så jävla sjuk, säger han.

Det var i matchen mot IFK Skövde som Ahlstrand fick en lårkaka. Han försökte spela vidare men det gick inte. Först under natten och tidiga morgonen blev smärtorna så starka att han tvingades åka till Södersjukhuset och där sändes han direkt till kirurgavdelningen. Kirurgerna insåg att de behövde skära upp hans lår. Hade han anlänt senare hade risken varit överhängande för att lårmuskeln skulle behöva amputeras.

– Får man en lårkaka som vanligt blöder det på utsidan av fascian (bindväven runt muskeln). Nu blödde det i stället på insidan av den och då har blödningen/vätskan ingenstans att ta vägen. Slutar det inte blöda så känns det till slut som att jag ska explodera. Det var väl det som höll på att hända också. Om man inte gör något så dör muskeln av syrebrist och då får man amputera den, säger Ahlstrand till Sportbladet.

”Räknar med att han blir återställd”

Hammarby Handbolls sjukgymnast Anne Hopfgarten hoppas att Viktor Ahlstrand ska kunna komma tillbaka och spela under den här säsongen.

– Det är en väldigt ovanlig skada, han har haft extrem otur. Men om läkningen går som planerat kommer Viktor komma tillbaka i spel, säger hon till Hammarbys hemsida.

Ahlstrand kommer att missa stora delar av hösten, enligt Hammarby.

– Han opererades och har just nu en pump kopplad till låret som pumpar bort överflödig vätska från muskeln, säger Anne Hopfgarten och fortsätter:

– Vi räknar med att han blir återställd.

Länkar: 

Skräckbilderna efter lårkakan: ”Känns som att jag ska explodera” 

Skada stoppar Viktor Ahlstrand under hösten