RYKTE: Nycke Groot vill tillbaka till Danmark

Nycke Groot. Foto: IHF/Stéphane Pillaud

Det är danska TV 2 Sport som bombar ut ryktet att en av välrdens bästa handbollspelare är på väg tillbaka till danska ligan. Inte helt oväntat är det serieledande Odense som ska ligga bäst till på den nederländska stjärnan.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Efter EM i Frankrike 2018 kom den oväntade nyheten att Nederländernas stora stjärna Nycke Groot slutar i landslaget. Den största anledningen bakom 30-åringens beslut ska ha varit att spara på kroppen och på så sätt förlänga klubbkarriären.

En klubbkarriär som nu kan vända från Champions League-mästarna Györ tillbaka till Danmark. Enligt källor till TV 2 Sport ska spelfördelaren vara sugen på en comeback till landet där hon spelade sin handboll mellan 2008-2015 med Holstebro och Midtjylland.

Att Nycke Groot pratar utmärkt danska och att hon nyligen ska ha tackat nej till ett lukrativt erbjudande från Brest spär på ryktena. Och de danska klubbarna är inte sena på bollen.

Enligt TV 2 Sport ska Odense, Team Esbjerg och Köpenhamn ha uttryckt intresse för stjärnan, men det är alltså serieledande Odense med de många miljonerna som har den bästa dialogen med stjärnan.

Klubben ska ha en presskonferens på onsdag kväll men det är oklart om det är för att presentera någon ny stjärna eller om det är något annat, orelaterat, som ska presenteras.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here