KLART: Staffan Olsson får nytt jobb i USA

Staffan Olsson i Eurosports studio. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Efter Expressens rapportering står det nu klart att Staffan Olsson får ett nytt toppjobb i USA:s handbollssatsning. Det är amerikanska handbollsförbundet själva som bekräftar nyheten att den svenske ikonen blir ny ”High Performance Director” för USA Team Handball.

55-årige Staffan Olsson tar ett nytt, spännande steg i karriären. Den forne landslagslegenden och stortränaren blir ny”High Performance Director” för USA Team Handball.

Titeln kan översättas till ungefär sportchef och utvecklingsansvarig där Olssons uppgifter kommer innefatta: ”Överse ledningen och riktningen för USA:s olika handbollslandslag, skapa en ström av nya atleter på elitnivå och utveckla träningsprogram för coacher och ledare på olika nivåer av sporten, bland annat.”, skriver USA Team Handball.

Målet för USA:s landslag är uttalat att ta sig till hemma-OS 2028 i Los Angeles. Och med Staffan Olsson i ledningen och Robert Hedin på tränarbänken kan det bli svenska influenser som tar dem dit.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta med spelarna, coacherna och ledarna hos USA Team Handball. Det här är ett jättespännande nytt steg för mig i karriären och jag kommer att omfamna de nya prövningarna som kan komma med jobbet. Jag planerar att arbeta väldigt hårt för att hjälpa sporten handboll att utvecklas och växa i USA, så att amerikanarna ska börja älska och fira den sport som jag har ägnat mitt liv åt, säger Olsson i pressmeddelandet.