Jenny Carlson flyttar till Holstebro när Ålborg släpper 13

180420 Lugis Jenny Carlsson mot H65 Höörs Anna Olsson och Evelina Källhage under semifinal 2 i SHE mellan Lugi och H65 Höör den 20 april 2018 i Lund. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Sedan tidigare stod det klart att Ålborg kommer tappa en hel del spelare till nästa säsong, däribland målvakten Emma Friberg som flyttar till Viborg. Nu rapporteras även att playmakern Jenny Carlson flyttar från Ålborg till danska konkurrenten Holstebro.

Ålborg står för en rejäl rockad i spelartruppen när klubben med största sannolikhet degraderas på grund av sin tolfteplacering när Corona slog till. Sju spelare har hämtats in till nästa säsong men hela 13 spelare lämnar.

Bland de som försvinner finns svenska målvakten Emma Friberg som tar tåget till Viborg och nu står det även klart att playmakern Jenny Carlson fortsätter sitt Danmarks-äventyr när hon fortsätter karriären i Holstebro, det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

25-årige Carlsson startade karriären i Kärra för att sedan ta steget upp till Lugi innan det blev Danmark och spel i Ringköbing, där speltiden drabbades av en kronisk tarmsjukdom. En lyckad operation och säkert en massa god inställning senare blev det flytt till Ålborg. Det nya kontraktet med Holstebro, som slutade åtta den föregående säsongen, är skrivet på två år.