Ålborg nästa för Jenny Carlson

Jenny Carlson, tidigare i Lugi HF. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Jenny Carlson har kommit överens med ny klubb på sin danska proffsresa. Den tidigare Lugispelaren flyttar till EH Ålborg när hon gör comeback efter sjukdom. – Jag hoppas på mycket speltid, säger hon till Handbollskanalen.

– Jag behöver hitta känslan när man spelar handboll. Det får man inte på samma sätt när man sitter bredvid, fortsätter hon.

Ålborg kungör förstärkningen på sin hemsida.

Carlsons första säsong utomlands hann knappt dra igång innan hon tvingades till uppehåll. En kronisk tarmsjukdom gjorde sig kraftigt påmind i höstas.

– Det har gått jättebra efter operationen. Jag har gjort min första operation av tre, den andra som jag skulle gjort nyligen blev avbokad. Då bestämde jag mig för att börja spela handboll igen och ta nästa operation när det passar in i livet, säger hon.

Målet var hela tiden återkomst på handbollsplanen, Carlson har mestadels hållit igång på egen hand med stöd av familjemedlemmar den senaste tiden.

Sedan hon stoppade säsongen i Ringkøbing Håndbold har det utsatta klubblaget hunnit halka ner en division.

– Alla kontrakt revs ner vi åkte ur.

Och det blev naturligt att röra på sig?

– Ja, inget emot Ringkøbing men jag vill spela i ligan.

– Ålborg är inget topplag än så länge men förutsättningarna runtomkring med staden i sig ger fler möjligheter med det sociala och plugg fortsätter 24-åringen.

I och med flytten följer Carlson i Emma Fribergs fotspår, från Lugi till Ålborg via Ringkøbing.

– Jag har pratat mycket med henne och fått en bra bild av klubben, säger Carlson om fortsättningen på handbollslivet.

– Med tanke på det förra året känns det som jag kommer in som en liten joker. Men jag behöver speltid nu, vill inte sitta på¨bänken, säger en tydligt spelsugen Carlson.

– Verkligen, det var därför jag flyttade till Danmark.

Länk: Ny venstreback på plads i EH Aalborg