Hagman lämnar Odense – Abbingh & Ikehara hämtas in

Nathalie Hagman. Foto (arkiv): Ludvig Thunman/Bildbyrån.

I maj presenterades Nathalie Hagman som ett av storsatsande Odense Håndbolds nyförvärv. Första halvåret i nya klubben har inte gått som varken Hagman eller klubben hade hoppats på och nu står det klart att Hagman tvingas leta ny arbetsgivare efter säsongen, det skriver Odense i ett pressmeddelande.

Hagman flyttade tillbaka till Danmark efter en tuff tid i CSM Bukarest där det inte blev mycket speltid på slutet. Förhoppningen var att hitta tillbaka till den form som gjorde Hagman till en av världens bästa högersexor under hennes tid i Nyköbing Falster.

Hagman och Odense Håndbold kom överens om ett ettårskontrakt och den svenska landslagsstjärnan sa så här om övergången:

– Jag är väldigt glad över att bli en del av Odense Håndbold och komma tillbaka till den danska ligan. Odense är ett bra lag med många landslagsspelare och jag hoppas att vi kan bli mästare nästa säsong.

Men det har inte blivit mycket speltid för Hagman och nu skriver klubben i ett pressmeddelande att Hagman är en av sju spelare som tvingas lämna efter säsongen. Bland de andra spelarna syns bland andra Stine Jørgensen och Kathrine Heindahl, båda med landslagsmeriter i Danmark.

Vad kommer då in i Odense? Tre välmeriterade spelare. Först och främst ett supernyförvärv i Lois Abbingh, som var en av VM:s bästa spelare senast och tog guld med Nederländerna. Dessutom hämtas japanska stjärnan Ayaka Ikehara (högersexa och därmed ersättare till Hagman) in, samt linjespelaren Rikke Iversen.

Frågan är var Nathalie Hagman tar över. Kantliraren vill säkert fortsätta att spela utomlands – om inte står säkert samtliga klubbar i Sverige redo att skriva kontrakt.