Danska landslagslinjen lämnar Viborg för Frankrike

Stine Bodholt i kamp med Sverige i EM. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Carin Strömberg och Hanna Daglund får klara sig utan Stine Bodholt i Viborg nästa säsong. Danmarks landslagslinje flyttar nämligen till Frankrike i sommar, rapporterar danska TV2 Sport.

Vilken fransk klubb som övergången gäller ska inte vara helt klart, enligt TV2 Sport, men förmodligen ska det vara ligafemman Nantes – staden där Danmark och Sverige möttes i EM senast.

Nantes gjorde klart med en annan dansk spelare förra veckan, mittnian Lotte Grigel från ungerska Debrecen. Dessutom har den franska klubben även danskt, till och med Viborgianskt, på tränarbänken. Där står nämligen Viborgs gamla tränare Allan Heine, som inte vill kommentera affären för TV2 Sport.

 

Stine Bodholt hade två år kvar på kontraktet med Viborg och eftersom övergångar mellan klubbar och spelare som har gällande kontrakt är av den ovanligare arten så borde den franska klubben vara väldigt måna om att få över 29-åringen till sommaren.

Bodholt har spelat 58 landskamper för Danmark och gjort 102 landslagsmål – varav ett kom mot Sverige i EM:s gruppspel senast. Det var det fjärde stora mästerskapet som mittsexan spelade för danskorna.