Ekerö startar handbollsföreningen Ekerö AIK

Foto: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån

Ekerös senaste idrottssatsning är Ekerö AIK. Föreningen kommer att inleda sin verksamhet med handboll för barn, som sen kan växa sig upp i åldrarna, skriver Stockholmdirekt.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Vi kommer att bjuda in till lekfyllda bollpass för barn, troligen sent i februari, mars och april, säger ordförande Adam Engström, som också är tävlingschef på Svenska handbollsförbundet, till Stockholmdirekt.

Tanken är att barn mellan åldrarna 5-8 är de som ska få inleda handbollssatsningen i Ekerö AIK på Mälaröarna. Klubben kommer främst att utgå från skolorna Träkvista, Sandudden och Ekebyhov

 

Som sagt är det unga barn i början som är den tänkte målgruppen men om intresse finns så kommer EAIK även att försöka skapa utrymme till äldre handbollsentusiaster.

– Om det finns önskemål om att starta grupper för äldre barn och ungdomar så kommer föreningen att göra vad den kan för att tillgodose dessa. Vi vill givetvis att alla som vill spela handboll ska få möjlighet till det. På sikt vill vi även ha seniorlag, säger Adam Engström till Stockholmdirekt.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here