Avslöjar: Clara Monti Danielsson nära flytt till Dortmund

Clara Monti Danielsson. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Clara Monti Danielsson har varit proffs i Danmark sedan 2015 – nu kan Handbollskanalen avslöja att mittsexan ser ut att byta klubb och land nästa säsong. Enligt Handbollskanalens uppgifter är 28-åringen nära en flytt till tyska storklubben Borussia Dortmund.

Clara Monti Danielsson fick sin handbollsuppfostran i Lugis organisation och utvecklades till en av landets bästa mittsexor med Dragan Brljevic som tränare. Efter succén i Lugi med två SM-finaler lockade Randers HK med ett kontrakt och 2015 blev Monti Danielsson proffs.

Några fina säsonger senare och storklubben Team Esbjerg blev nästa klubbadress, där Monti Danielsson har spelat sedan 2015. Enligt uppgifter till Handbollskanalen blir det mittsexans sista säsong med den danska toppklubben.

Clara Monti Danielsson är muntligt överens med Borussia Dortmund om ett kontrakt, endast läkarundersökning återstår innan ett kontrakt kommer att skrivas på.

Borussia Dortmund är inte bara en av Tysklands största idrottsföreningar utan numera ett riktigt bra handbollslag. Efter 15 omgångar av Bundesliga leder Dortmund serien på maximala 30 poäng.