Ännu en långtidsskada i Danmark – Nyala Krullaars missar säsongen i Köpenhamn

Köpenhamntränaren Claus Mogensen kan inte använda Nyala Krullaars på vänsternio. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Den långa matchpausen och skiftet till samlad, ökad träningsmängd verkar gå ut över spelare i den danska ligan. Säsongsupptakten har kantats av flera allvarliga skaderapporter, senast Nyala Krullaars i Köpenhamn som ska ha ådragit sig en korsbandsskada.

TV2 har nyheten från Handbal Startpunt i Krullaars hemland. Den nederländska 18-åringen som finns i Köpenhamn med långtidskontrakt får svårt att komma till spel under 2020/21.

Vänsternian råkade illa ut efter en smäll på träning för två veckor sedan.

– Först trodde vi det var menisken. Men röntgenundersökningen visade att korsbandet behöver opereras, säger Krullaars mor Nannie till Handbal Startpunt enligt TV2.

Klubben har ännu inte kommenterat skadan, som lär vara den femte för året bland elitspelare i Danmark.

Estavana Polman är borträknad hela säsongen med sin korsbandsskada och GOG tappar skytteprofilen Emil Lærke som dragit av hälsenan. Med tidigare Skövdespelaren Olivia Black och Helene Kindberg i Silkeborg-Voel lika inblandade i tung skadeproblematik går det att se samband.

– Det var väl dessvärre lite förväntat. Vi har haft en längre period i Danmark där folk inte har kunnat träna under normala former, säger Live Hovgaard, fystränare vid elitidrottsorganisationen Team Danmark till TV2.

– Det är tyvärr så att handboll är en intensiv sport med massor av riktningsförändringar. Speciellt när du är i en period som nu utan handboll och saknar en strategi för styrketräning, då kommer några spelare ha hög risk, fortsätter hon.

Länk: Endnu en ligaspiller ramt af alvorlig skade i optakten