Bekräftat: Korsbandet av på Estavana Polman

Estavana Polman. Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån.

Handbollskanalen rapporterade i fredags att storstjärnan Estavana Polmans säsong kunde vara över. Nu är det också bekräftat av hennes danska klubb Team Esbjerg att så blir fallet.

Det var under en träning som olyckan var framme, och det såg mörkt ut redan direkt. Polman kände själv att något var fel, hoppades på det bästa men befarade det värsta.

Nu är det alltså bekräftat att Nederländskans säsong är över om hon inte lyckas göra överprestera i sin rehab. Den snart 28-åriga världsmästaren skannades i fredags och lördagens resultat bekräftar de värsta misstankarna som hon själv hade.

”Jag kunde genast känna att det var allvarligt. Det är risken med att spela handboll, och jag kan inte göra någonting åt det. Nu gör jag en plan och hoppas få till en operation så snart som möjligt, och då väntar mycket hårt arbete med rehabilitering. ”Skit händer”, säger Estavana Polman på klubbens hemsida.

Klubben skriver därtill att de är bedrövade över nyheten och att de kommer försöka ersätta Polman med ett stort nyförvärv för att fortsatt vara konkurrenskraftiga.