GOG utan skadad storskytt under hösten

Nicolej Krickau, GOG-tränare. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

GOG fick tänka till efter Lasse Møllers flyttlass till Flensburg-Handewitt. Alla goda planer blev dock kullkastade när förstavalet på vänsternio, Emil Lærke nyligen blev skadad. Sport Fyn rapporterar om ett halvårs frånvaro för 21-åringen.

Skadesmällen slog till i ren olycka utan kontakt för niometaren.

– Jag hade nått fram till egen tremeter när vi spelade tvåmålsspel. Då kändes det som jag fick en spark på vaden, jag försökte ställa mig upp men det gick inte alls.

– Jag visste förstås vad som hänt. Jag har en kompis vars hälsena brustit två gånger, säger Emil Lærke till Sport Fyn.

Lærke ger sig i kast med rehab och hoppas slippa operation. GOG får räkna med att löftet är ur spel i höst.

Dåliga nyheter för tränaren Nicolej Krickau som har Simon Pytlick och Morten Olsen, återvändaren från TSV Hannover-Burgdorf, närmast till hands på positionen.

En olycka kommer sällan ensam. Samma dag som spelarskadan fick GOG besked om att laget inte kom med bland de tolv seedade till gruppspelet i EHL.

– Det finns andra bra lag som inte kommit med i gruppspelet, men vi hade trott på en plats. När Besiktas från Turkiet och Sveriges representant (Alingsås HK, journ. anm.) kan komma med går det att misstänka att EHF vill sprida nationerna.

– Vi är med i andra kvalomgången. Det lär vara lag från den första omgången som hävdar att de är bättre än oss. Vi kan bara hoppas på en bra lottning och visa vad vi kan över två matcher, fortsätter GOG-tränaren till Sport Fyn.