Clara Wolf stannar i Alingsås

Alingsås målvakt Clara Wolf jublar under handbollsmatchen i damallsvenskan mellan Alingsås och Ystads IF den 24 mars 2024 i Alingsås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Clara Wolf stannar i Alingsås HK även nästa säsong. Målvakten blev inlånad mitt under säsongen efter skadebekymmer på målvaktspositionen.
– Hon är en toppmålvakt i Allsvenskan och blir viktig i vår strävan att bli ett topplag, säger klubbens sportchef, Christer Mårtensson, på klubbens hemsida.

Alingsås kommer från en tuff säsong där de säkrade spel i allsvenskan med endast tre omgångar kvar. De mest anmärkningsvärda från säsongen var förlustmatchen mot Heid, i näst sista omgången, då de i andra halvlek låg under med 22–1. Matchen slutade 26–11.

Nästa säsongen siktar sportchef Christer Mårtensson uppåt i tabellen och för att åstadkomma det, förlänger klubben kontraktet med Clara Wolf.

– Det är ett väldigt fint kvitto för vår verksamhet att Clara väljer Alingsås. Hon är en toppmålvakt i Allsvenskan och blir viktig i vår strävan att bli ett topplag, säger han på klubbens hemsida.

21-åringen har tidigare erfarenheter från IK Sävehof, BK Heid och Önnereds HK, och enligt klubben själva ska det funnits intresse från klubbar högre upp i seriesystemet.

– Det var egentligen inget svårt val och jag har höga förväntningar inför kommande säsong. Jag vill bidra med mycket positiv energi och glädje, och förhoppningsvis kan vi vara med och slåss i toppen nästa säsong, säger spelaren själv.