Selbys krönika: ”Mediebevakningen har aldrig varit viktigare”

Aranäs Tilda Palm och Sävehofs Thea Stankiewicz. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Hur många här tycker att nya Profixio fungerar bra? Att det är lätt att hitta matchresultat eller specifika serier? Inte jag, i alla fall.

Det är lätt att konstatera att Profixio inte fungerar som det ska. Tidigt i augusti fick jag mail av en person med god insyn i en förening i Handbollsligan som bland annat skrev att vid det läget hade ingen information skickats ut till klubbarna om Profixio och att ingen kunde ladda ner det system som sekretariaten skulle använda sig av.

Efter det har rapporter följt om att lag saknas i systemet, ledare som inte sparas i systemet, spelare som inte går att spara in i systemet och mycket mer. Och för oss som försöker använda Profixio för att följa matcher och resultat har det varit, minst sagt, svårjobbat. Det sägs att det kommer bli mycket enklare för funktionärer att använda Profixio än det var att använda TA/EMP. Men just nu verkar det största problemet vara matchläggningen och inläggande av spelartrupper.

Eller fungerar Profixio som det alltid har gjort? Problemet är kanske att systemet saknar fundamentala funktioner som borde ha dokumenterats som tydliga krav från Svenska handbollförbundet?

Det är onekligen kris nu för den handbollsintresserade i Sverige.

  • Profixio fungerar inte som det ska
  • Handbollsligan Live fungerar inte som det ska
  • Handball Kanalen fungerar inte som det ska
  • Livescore och statistik från matcher fungerar inte som det ska

Allt detta får mig att konstatera att mediebevakningen av handbollen aldrig har varit viktigare än den är nu. Vi på Handbollskanalen försöker göra vårt för att höja intresset för handbollen och det finns så klart fler än vi som krigar på, såväl på riksnivå som på lokal nivå.

Men det är faktiskt oacceptabelt för alla handbollsälskare att det ser ut som det gör just nu. Kan SHF, SEH, Infront och alla andra inblandade få ordning på det innan handbollen tappar för många intresserade till andra idrotter? Låt oss hoppas det.

Vill du komma i kontakt med mig gör du det enklast på ola.selby@handbollskanalen.se.