TV-söndag: Finaldags i Final 4

Lukas NILSSON and Kristian BJØRNSEN, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Photo: © Uros Hocevar / kolektiff

Semifinalerna i Final 4 avgjordes under gårdagen och finallagen är nu korade. Det blir Aalborg och Barca som kommer att göra upp om guldet, medan Magdeburg och Kiel istället får spela om bronset.

Det blev ingen heltysk final och inte heller ett enda tyskt lag i finalen. Magdeburg förlorade mot ett välspelande Aalborg med två bollar, dock efter en jämn match som avgjordes i slutminuterna. I den andra semifinalen var det ingen tvekan om saken. Barca, med en viss Emil Nielsen i mål, var överlägsna och vann mot Kiel med 12 bollar.

Det blir istället en heltysk bronsmatch, där Magdeburg och Kiel får spela om tredjeplatsen. I finalen blir det en repris från trofématchen 2021 mellan Aalborg och Barca. Aalborg söker revansch och hoppas kunna förbättra sin andra plats från finalen 2021. Barca, å andra sidan, jagar sin tredje titel på fyra säsonger och sin elfte titel totalt.

Tablån, 9 juni:

Bronsmatch (15.00): SC Magdeburg (GER)–THW Kiel (GER)
Final (18.00): Aalborg Håndbold (DEN)–Barca (ESP)
Matcherna sänds på Handball Kanalen.