IFK Tumba rustar upp inför återkomsten i Allsvenskan – fyra nyförvärv

IFK Tumba. Foto: Hans Öberg

IFK Tumba är tillbaka i Allsvenskan för första gången på sex år. Klubben har presenterat flera nyförvärv som kommer att stärka herrlaget när de återigen tar plats i den näst högsta serien i den kommande säsongen.

Alexander Binderis återvänder
Alexander Binderis. Foto: IFK Tumba

Alexander Binderis är första värvningen och ett bekant ansikte i Tumba, där han tidigare spelade mellan 2018 och 2020. Den erfarne mittsexan har också representerat Hammarby, Huddinge HK, nederländska KRAS/Volendam och senast Tyresö. Men återvänder nu till IFK Tumba.

– Det ska bli riktigt kul att få ta på sig Tumba-tröjan igen och vara med och kriga i allsvenskan med ett lag där spelarna är jäkligt hungriga och motiverade för den kommande säsongen. Vi ses i Idro!, säger Alexander till klubbens hemsida.

– Det är skönt att vi gjort klart med Alex som kommer vara stöttespelare för oss nästa säsong. Vi har sökt efter en tvåvägsspelare med allsvensk rutin och Alex passar in mycket bra i dom kriterierna och kommer passa bra in i gruppen, säger huvudtränare Mats Kardell.

Jakob Magnusson förstärker mittsex-positionen
Jacob Magnusson. Bilden är tagen från IFK Tumbas hemsida, Foto: Stephan Grahn & Oskar Westlund

Klubben har även gjort klart med en annan mittsexa. Jakob Magnusson kommer från Hammarbys organisation, där han gjort inhopp i Handbollsligan och varit en viktig tvåvägsspelare i farmarlaget HK Cliff i division 1. Men nu ska den 194 centimeter långa mittsexan spela i Allsvenskan med IFK Tumba.

– Det ska bli riktigt kul att ta sig an den här utmaningen och se vad vi kan uträtta nästa säsong, säger Magnusson till klubbens hemsida.

– Jakob är en talangfull mittsexa med stor potential att bli riktigt bra. Han kommer höja nivån på den allsvenska truppen. Det ska bli spännande och kul att jobba vidare med hans utveckling, säger Mats Kardell.

Douglas Otterström förstärker målvaktsuppsättningen
Douglas Otterström. Foto: IFK Tumba

Ytterligare en amerikansk landslagsman är klar för IFK Tumbas herrlag. Förutom nyförvärvet Alexander Binderis och hans bror Maximillian Binderis, som redan finns i herrtruppen, förstärker Tyresöfostrade Douglas Otterström målvaktsuppsättningen inför återkomsten i herrallsvenskan. 23-åriga Otterström har flera års erfarenhet i Allsvenskan med Tyresö.

– Min bild av Tumba har alltid varit positiv. Jag tycker föreningen fostrar en långsiktig hållbar handbollskultur där man nu återigen får möjligheten att visa upp sig i de högre serierna, vilket gör det väldigt intressant att ansluta. Jag är väldigt taggad på att se vad nästa säsong har att vänta!, säger Douglas till klubbens hemsida.

– Douglas är en duktig, ung och talangfull målvakt som kan bli ännu bättre. Vi hoppas och tror att han kan ta nästa steg i sin utveckling under Mickes vingar, och på så sätt ta föreningen vidare mot toppen, säger huvudtränare Mats Kardell.

Joakim Lindahl tar plats som spelfördelare
Joakim Lindahl tar emot priset för matchens lirare när Tumba tog emot Silwing-Troja senaste säsongen. Bilden är tagen från IFK Tumbas hemsida, Foto: Magnus Stengård

IFK Tumba har även värvat spelfördelaren Joakim Lindahl. Lindahl kommer från moderklubben Silwing-Troja, där han har varit en nyckelspelare i division 1 norra. Tidigare har han också spelat för Tyresö handboll.

– Jag känner några av grabbarna innan och visste att det var ett bra gäng. Jag tycker även att det finns ett tydligt mål med vad man vill inför kommande säsong och den resan vill jag vara med på! Matte har en spännande spelidé som jag själv tror på, säger Joakim till klubbens hemsida.

– Jocke besitter spetsegenskaper på M9 som vi har saknat i truppen. Han har bra spelförståelse och är ofta sist eller näst sist med bollen när laget gör mål. Det ska bli kul att se vad Jocke kan åstadkomma i allsvenskan och i Tumba, säger Mats Kardell.

Länk: Alexander Binderis
Länk: Jakob Magnusson
Länk: Douglas Otterström
Länk: Joakim Lindahl