Konradsson om Claar: ”Varit ligans bästa spelare”

Aalborg ska spela semifinal i Champions League och en stor anledning till det är Felix Claar. I Handbollskanalens uppsnack inför Final Four frågade vår reporter Ola Selby experten Jesper Konradsson om Claars spel.

– Efter VM i Egypten har han verkligen tagit ett jättelångt kliv framåt. Han var duktig även under hösten, men efter VM har han varit danska ligans bästa spelare och dominerat i Champions League. Jag är extremt imponerad, säger Jesper Konradsson om sin gamla lagkamrat från Alingsås.

På frågan om han själv blivit uppsnurrad på läktaren av Claars stegisättning svarar Konradsson så här:

– Det har han väl gjort någon gång, det får jag erkänna. Senast vi möttes la han sig på högernio och jag spelade vänstertvå. Då gick han förbi mig första gången, men andra gången tog jag en sturmer, så det står 1–1 där nu. Många pratar om hans stegisättning men snurren han har lagt till nu gör det ännu svårare att stoppa honom. Han är så dynamisk.

Konradsson pratade även om Emil Nielsen och hans målvaktsspel. Mittnian bjöd på en kul anekdot om den före detta Skjern-målvakten.

– När Emil gjorde sin första träning med Skjern kom Kasper Söndergaard, med en hel del landskamper i bagaget, i sitt favoritläge från åtta meter. Emil sa då att det var perfekt och att det var de skotten han ville ha, skrattar Konradsson.

Hela Uppdrag uppsnack inför herrarnas CL Final 4