Appelgren hoppas på OS efter lång frånvaro

Mikael Appelgren i den svenska landslagströjan. Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån.

Det senaste året har varit prövande för Mikael Appelgren. Men två operationer senare är han nu tillbaka mellan stolparna på handbollsplanen.

Igår gjorde Mikael Appelgren sin första hela träning sedan axelskadan som ledde till operation i september. Därefter passade han även på att operera ett knä som spökat. På söndag kan han spela sin första match på omkring 15 månader (coronabreaket inräknat).

Till Sportbladet berättar Appelgren att han troligen inte spelar i helgen, men att han därefter hoppas vara med under de fyra sista matcherna av säsongen. Han gör dessutom sitt yttersta för att ha en chans att komma med i Glenn Solbergs svenska OS-strupp som tas ut om en vecka (den 18 juni).

– Jag ska göra allt som står i min makt för att komma med till OS. När rehaben varit som tyngst har motivationen varit att utmana om en plats i OS, säger han till Sportbladet.

Till SVT Sport berättar Appelgren ytterligare om sina OS-förhoppningar.

– Målet har hela tiden varit att komma in och konkurrera om en plats, sen så blir det ju väldigt tajt. Sen är det ju Glenn Solberg och Marti Boquist som tar ut laget. Det enda jag kan påverka är att komma i gång med handbollen så bra som möjligt och kanske, kanske, kanske spela på söndag men framför allt ska jag sikta på de sista omgångarna och visa att jag kan vara med och utmana om en plats, säger han till SVT Sport.

OS-handbollen spelas mellan den 24 juli och 8 augusti i år.

Länkar:
Sportbladets artikel
SVT Sports artikel