Källa bekräftar: Fixad match i Champions League

Som Handbollskanalen har avslöjat har en match i herrarnas Champions League i höstas blivit fixad genom betting. Handbollskanalen har varit i kontakt med ytterligare en källa som är en gigant och expert inom den här branschen. Källan, som vill vara anonym, bekräftar Handbollskanalens uppgifter.

Två trovärdiga och av varandra oberoende källor har berättat för Handbollskanalen om att flera matcher inom den europeiska topphandbollen har blivit utsatta för matchfixning, något Handbollskanalen redan har berättat om.

En av matcherna spelades i herrarnas Champions League i höstas och där var det minst 19 situationer under matcherna som inte var normala för hur handboll på den högsta nivån brukar se ut. Dessutom var oddsrörelserna nära inpå avkast ovanliga, alltså att förändringarna från höga odds till låga odds på ett lag var större än normalt.

Nu bekräftar ytterligare en källa för Handbollskanalen, en person som är expert och yrkesverksam på internationell nivå på det här området, att matchen definitivt var fixad.

Handbollskanalen har dessutom avslöjat att ett svenskt klubblag har anmält en match för misstänkt matchfixning, en match de spelade i höstas. Anmälan hanteras i nuläget av det Europeiska handbollförbundet (EHF), men den svenska klubben har ännu inte hört något från EHF gällande hur de kommer att agera. Vår källa bekräftar att även den här matchen var fixad.

De här fallen av matchfixning är inte de första och definitivt heller inte de sista inom handbollen. I en serie artiklar kommer vi på Handbollskanalen att berätta hur de olika förbunden och aktörerna arbetar för att förhindra matchfixning.

LÄS MER: Handbollskanalen avslöjar: Fixad match i Champions League hösten 2021
LÄS MER: Avslöjar, del 2: Svensk klubb har gjort anmälan om matchfixning