EXTRA: Kentin Mahé lämnar Flensburg för Veszprém

Kentin Mahé. Foto: S Pillaud

Rykten var sanna, den franska landslagsspelaren Kentin Mahé lämnar SG Flensburg-Handewitt sommaren 2018 och skiftar till ungerska Veszprém.

ANNONS

Under fredagseftermiddagen bekräftade Veszprém att de signerat Kentin Mahé på ett kontrakt från den 1 juli 2018 till 2021. Han lämnar där med SG Flensburg-Handewitt om drygt ett år och återförenas då med Ljubomir Vranjes, som gör samma skifte redan nu i sommar.

Kentin Mahé är en oerhört begåvad handbollsspelare som kan lira både V6 och M9. Det gör han till vardags i klubblaget SG Flensburg-Handewitt och även för det franska landslaget som han vann VM-guld med i januari.

Mahé växte upp tillsammans med syskonen Viktor och Klara i ett kringflackande liv där pappa Pascal var landslagsspelare, proffs och sedermera tränare. Banden till Sverige är starka då mormor Kerstin är från Stockholm. Denna koppling blev ännu starkare i gymnasieåldern då han hösten 2008 gick på John Bauer i Stockholm. Där tränade han med Hammarbys akademi med Staffan Olsson som instruktör och kvällstid var han med både Hammarbys A-lag och juniorlag.

Han flyttade sedan tillbaka till Tyskland och TVS Bayer Dormagen där pappa var tränare för A-laget medan Kentin skolades i ungdomsverksamheten. Via DHC Rheinland landade han i VfL Gummersbach och nu var proffskarriären igång på riktigt. Det blev en sejour i HSV Hamburg innan han sommaren 2015 gick till Flensburg-Handewitt.

Ungerska Veszprém är en av handbollsvärldens mest ambitiösa klubbar. De har en enorm spelarbudget och de fyller alltid truppen med världsstjärnor. Denna säsong huserar till exempel Andreas Nilsson, Momir Ilic, Aron Palmarsson och Laszlo Nagy i truppen. Med Ljubomir Vranjes ankomst som tränare i sommar ska de fortsätta på den inslagna vägen som ett av världens bästa handbollslag.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here