CL: Kristianstad tappade ett poäng efter tuff avslutning

Kristianstads Valter Chrintz. Foto: (Arkiv) Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

Det krävdes en vinst för IFK Kristianstad i söndagens bortamatch mot GOG – och det såg det ut att bli under stora delar av matchen. Kristianstad ledde fram till den 58:e minuten, då GOG för första gången kvitterade och gick om.

Matchen slutade 37-37, och Kristianstad fick med sig en poäng in i tabellen. Inte tillräckligt för att ha en chans till slutspel i Champions League, men tillräckligt för att visa att laget har höjt sig rejält sedan säsongsstarten för två månader sedan.

För att Skånelaget skulle lyckas ta med sig två poäng från matchen, efter den start de har haft på säsongen, kändes långt borta. Senast de två lagen möttes vann danska GOG med nio bollar, så det skulle krävas en stor upphämtning från Kristianstad för att få med sig en vinst.

Ledningen i matchen tog Kristianstad dock tag i tidigt, och efter tio spelade minuter tvingade de hemmalaget till en time-out då de utökat sin ledning till en fyramålsledning.

IFK hade en del svårigheter med att ta sig förbi GOG:s treor i försvaret, men löste det istället genom snabba kontringsmål och inspel till Adam Nyfjäll på mittsex.

Halvtidsresultat: 15-19

Ett par minuter in i den andra halvleken drog Kristianstad på sig en dubbelutvisning, och den femmålsledning de kämpat sig till var snabbt ett minne blott.

Resterande speltid präglades av utvisningar, ett GOG som tog sig allt närmre och missade frilägen från Kristianstads håll. Med strax under två minuter kvar att spela tog GOG för första gången i matchen ledningen, men ett sista straffkast för skånelaget fastställde slutligen resultatet till 37-37.

I och med det oavgjorda resultatet ligger Kristianstad sist i sin grupp D i CL, på fyra poäng.

GOG-IFK Kristianstad  (15-19)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here