Nykomlingarna Hallby tar över ledarpositionen

GT Söder tog hem förstaplatsen i damallsvenskan säsongen 2018/19. Foto: Krister Andersson, Bildbyrån.

Damallsvenskans nykomlingar Hallby IF har visat på storspel hittills i säsongen. Med endast en förlust på sju spelade matcher gick de under lördagen upp i serieledning, i och med Eslövs derbyförlust mot OV Helsingborg.

Det blev en tuffare hemmamatch mot Nacka för Hallbys del än vad många kanske hade väntat sig. Under den första halvleken kämpade Nacka på bra för att hänga på i Hallbys tempo, och i mitten av den andra kvitterade stockholmslaget till 15-15.

Under matchens sista minuter briljerade Jönköpingslaget och likt under tidigare omgångar så spelade de som allra bäst under den sista kvarten av matchen.

– Vi vet att vi är starka i andra halvlek, sade Hallbys Rebecca Hofsten till Jönköpings-Posten efter matchen.

Hallby tar, i och med segern, med sig ytterligare två poäng in i tabellen vilket placerar nykomlingarna på en ledarposition. Ett resultat som kanske inte förvånar allt för mycket, men tanke på den inställning och vilja som varenda spelare i Hallby har visat på under både förra och nuvarande säsongen.

– När man kommer in i en serie som nykomling vet man så klart inte riktigt vad som väntar men vi är ett lag som gör det tillsammans och tror på det vi gör. Och nu tycker jag att vi har visat att vi är ett topplag, i alla fall när vi spelar som vi ska göra, säger Rebecca Hofsten till Jönköpings-Posten.

IF Hallby-Nacka HK 27-23 (13-10)

Mål, Hallby: Elin Johansson 6, Rebecca Hofsten 5, Betty Svensson 4, Nora Edin 3, Emma Käll 3, Ellen Mattsson 3, Ebba-Lisa Skogward, Sara Ander, Lia Bäckström.

Mål, Nacka: Ellen Norrgrann 7, Hanna Scheuer Larsson 6, Carolina Ingesson 3, Vilma Schelin 3, Kaja Stojilkovic 2, Felicia Palm Robertsson, Malin Berndal.

Tabellen >>