Oavgjort mellan Paris Saint-Germain och THW Kiel

Nedim Remili. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN.

Det blev ett intensivt möte i Paris när giganterna PSG och Kiel kolliderade i kampen om en Final 4-plats. Kiel ledde under stora delar av matchen men de franska mästarna fick till slut med sig ett oavgjort resultat inför returen i Tyskland.

Halvlekarna liknade varandra och Kiel började båda bäst och hamnade därmed i förarsätet, medan PSG jagande tätt bakom. Det var fysiskt och stundtals grinigt, med knuffar och markeringar efter att de svenska domarna – Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic – blåst. Sannolikt var det en tuff match att döma, med en hel del utvisningar, straffar och brottningsmatcher mellan bjässar.

Kiel var envisa med att spela 7–6 i anfallen, vilket drog ned tempot. Miha Zarabec bröt mönster och Sander Sagosen stod för en stark insats både framåt och bakåt. Niclas Ekberg gjorde 3 mål på straff och missade en vid läget 26–27 med 6 minuter kvar. I PSG handlade mycket om Nedim Remili, som var skottvillig, Kamil Syprzak på mittsex och vindsnabbe Luc Steins.

Med dryga 20 sekunder kvar kunde Benoit Kounkoud förvalta ett kantläge och kvittera till 30–30 och Kiel lyckades inte med någonting i matchens avslutande anfall. Men en liten fördel för Kiel inför returen i Tyskland den 19 maj.

Paris Saint-Germain – THW Kiel 30–30 (14–16)