Uppgifter: CSM Bukarest vill ha tillbaka Per Johansson

171212 Montenegros fšrbundskapten Per Johansson i kvartsfinalen mellan Frankrike och Montenegro under handbolls-VM den 12 december 2017 i Leipzig. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Igår skrev vi om att CSM Bukarest sparkar sin tränare Helle Thomsen med omedelbar verkan. Idag har Handbollskanalen mottagit uppgifter att den rumänska stormakten vill ha tillbaka Per Johansson som tränare. 

CSM Bukarest har förbrukat sju tränare på fyra år. Senaste coachen att gå under yxan var Helle Thomsen. Danskan får lämna trots avancemang i Champions League, snart ett säkrat ligaguld i Rumänien samt en plats i semifinal i inhemska cupen. Förluster den senaste tiden mot Györ, Craiova och Rostov-Don ser dock ut att ha varit för mycket för klubbledningen, skrev vi igår med uppgifter från danska TV2 Sport. 

– Klubben vill gärna göra en förändring inför kvartsfinalerna i Champions League, och det accepterar jag, säger Helle Thomsen till TV2 Sport

Nu kommer intressanta, och bekräftade, uppgifter till Handbollskanalen. Klubben vill ha tillbaka Per Johansson. För ganska precis ett år sedan lyckades Johansson med just den bedriften som klubben söker, att ta laget till Final Four med kort förberedelse. Då ersatte han rumänen Aurelian Rosca. I Final Four tog det dock stopp mot Vardar i semifinalen.

Handbollskanalen var då på plats under Johanssons första tid i Bukarest för att lösa uppgiften. Och nu är det alltså aktuellt igen. Vi fortsätter att följa den spännande tränarkarusellen i Bukarest.

Per Johansson tränar för närvarande Boden handboll, som precis tagit sig till sitt första slutspel i SHE. Han är även sedan en tid tillbaka tränare för Montenegros damlandslag och tog laget till en historisk sjätteplats i VM senast.

Handbollskanalen har sökt Per Johansson för en kommentar.