Extra: Per Johansson tar över Montenegro

Per Johansson. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström

Efter att ha gjort stor succé med Montenegro i VM för en månad sedan är det nu klart att Per Johansson tar över Montenegro på permanent basis, det skriver Sportbladet. Samtidigt skriver tidningen att han kommer att ersättas i Boden av IFK Skövdes tränare Patrik Liljestrand.

Per Johansson tog över Montenegro två veckor före VM och lyckades ändå göra ett riktigt bra resultat, där Montenegro åkte ut i kvartsfinalen mot de blivande världsmästarinnorna från Frankrike.

Efter turneringen återvände Johansson till sitt ”vanliga” jobb i Boden Handboll. Men nu står det alltså klart att det bara blir en säsong i Boden för den före detta svenska förbundskaptenen.

– Det är inte påskrivet. Men jag har accepterat avtalet i dag och är helt övertygad om att det kommer att bli av. Jag är oerhört hedrad och stolt. Det här är en pojkdröm för mig. Ända sedan jag var och såg det jugoslaviska landslaget i Frölundaborg 1986 har jag drömt om att bli tränare i gamla Jugoslavien, säger Per Johansson till Sportbladet.

Per Johansson kommer att stanna i Boden säsongen ut och om man ska tro Sportbladet kommer IFK Skövdes tränare Patrik Liljestrand att ersätta honom, något Liljestrand valt att inte kommentera.