Matchens tre stjärnor: Brest–Vipers

Henny Reistad. Photo: Nikola Krstic / BILDBYRÅN

Vipers är Champions League-mästare efter en stabil seger i finalen mot Brest. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor –  Henny Reistad

I Viasats sändning var Claes Hellgren och Robert Perlskog lyriska kring det norska stjärnskottet och det är lätt att förstå varför. Den nivå Reistad har presterat på under den här helgen är något utöver det vanliga. Tog hand om Ana Gros bakåt och hade kraft och energi att briljera framåt. Tio mål i semifinalen och tolv mål i finalen. Kommer förmodligen anses vara världens bästa spelare inom en snar framtid.

Två stjärnor – Katrine Lunde

Långa stunder var 41-åringen omöjlig att göra mål på. Räddade straffar från flera Brest-spelare och klev fram i vikta lägen gång på gång. Att Lunde fortfarande är så bra är ruggigt imponerande.

En stjärna – Bella Gulldén

Gulldén gjorde verkligen vad hon kunde för att hålla Brest kvar i matchen. Bidrog med mål, assist och som alltid ett spelsinne som få kan mäta sig med. Matchen var Gulldéns sista i Brest – nu lämnar hon för Vipers.