Extra: Vipers är mästare i Champions League

Heidi Løke, Kristiansand. Photo: Nikola Krstic / BILDBYRÅN

Vipers Kristiansand är världens bästa damlag i handboll – det står klart efter finalseger mot Brest i Champions League med 34–28.

Känslan före finalen var att det var rätt öppet. Vipers imponerade i semifinalen mot CSKA, men det gjorde å andra sidan även Brest när de slog ut favoriten Györ.

Det var Vipers som inledde starkast och med åtta gjorda mål på åtta minuter tvingade de Brest till en timeout. Brest behövde sänka tempot lite och när de lyckades med det och samtidigt att få ner kontringarna emot sig blev det jämnare. Trots det ryckte Vipers ifrån strax före paus till ledning med 18–14.

Den andra halvleken var rätt lik den första och framförallt var det två spelare i Vipers som stack ut: Katrine Lunde i mål och Henny Reistad på vänsternio. Vipers var det bättre laget men de hade också planens bästa målvakt samt planens bästa utespelare och det räckte till seger.

Titeln var denna andra någonsin i Champions League för ett norskt klubblag (den första kom 2011 genom Larvik) och Vipers första i historien. Evelina Eriksson kan därmed titulera sig Champions League-mästare.