Bogojevic laddad inför final: ”Därför jag kom hit”

Foto: Bjerringbro-Silkeborg

Första säsongen i Bjerringbro-Silkeborg och final direkt för William Bogojevic. Dessutom förlängt kontrakt efter en stark första säsong som proffs. Nu siktar han på guld.
– Det är därför jag kom hit, säger William Bogojevic till Handbollskanalen.

Han är inte ovan vid att vinna, William Bogojevic. Det blev titlar både på ungdomssidan och som senior i IK Sävehof. Inför årets säsong lämnade Bogojevic moderklubben då Bjerringbro-Silkeborg lockade med ett kontrakt. Den danska storklubben behövde en ersättare till landslagsmannen Nikolaj Markussen och valet föll på den hårdskjutande göteborgaren.

23-åringen har snart genomfört sin första säsong som utlandsproffs och Handbollskanalen ringde upp för att höra hur han upplevt tiden i Danmark.

– Det har varit lärorikt på många sätt. Nivån har varit högre än jag förväntade mig och framförallt topplagen håller en riktigt hög nivå. För egen del har det gått upp och ner – jag gör ingen supersäsong men det har heller inte varit katastrof, säger William Bogojevic till Handbollskanalen.

Den som har följt Bogojevic har kunnat se att han har utvecklats ytterligare under den korta tid han varit i Bjerringbro-Silkeborg. Men han själv är inte riktigt nöjd ändå.

– Jag har varit lite ojämn och kanske osynlig i vissa matcher. Men det är klart att det kan ta lite tid att komma in ett nytt lag och allt det där.

– I början var det svårt att ta ett stort ansvar med skyttet, framförallt när jag inte kände mig så het. Annars tycker jag att jag borde ligga på tio-tolv skott per match och inte på två skott som jag gjort vissa matcher. 

Vänsternian gjorde över 100 mål i grundserien i en riktigt stark dansk liga, men är ändå inte riktigt nöjd. Men så har också 23-åringen höga krav på sig själv.

– Ja, jag har högra krav på mig själv. Men jag gjorde mycket mål i Sverige, det borde jag kunna göra här också. 

Att klubben är nöjd med William Bogojevic råder det inga tvivel om. I början av maj belönades han med en förlängning av sitt nuvarande kontrakt. Tvåårskontraktet blev till fyra år innan den första säsongen ens var avslutad.

– Det visar att de tror på mig och är nöjda med mig. Att de är relativt nöjda hittills gör ändå att det känns bra att jag har betydligt mer att ge. 

Bjerringbro-Silkeborg har tagit sig hela vägen till final, men de fick inte någon vidare start på slutspelet. Det blev förlust direkt mot Sönderjyske och totalt tre förluster, en oavgjord och två segrar i gruppspelet. Trots det tog sig BSV till semifinal.

– När vi vann mot Kolding var vi klara för semifinal med två matcher kvar. Vi förlorade båda matcherna efter det, men jag tycker som idrottsman att det var för dåligt att vi förlorade båda matcherna trots att vi redan var klara.

I semifinal väntade Holstebro, ett lag som verkligen imponerat under slutspelet. 

– Det var två riktigt tuffa matcher, men jag tycker att vi var snäppet vassare i båda matcherna, kommenterar Bogojevic.

Därmed var Bjerringbro-Silkeborg i final. Klubbens enda titel kom 2016, men nu kan det vara dags igen.

– Det känns svinbra att vara i final, det är därför jag kom hit. Så allt är i sin ordning, säger Bogojevic.

Men det kommer att bli tufft att ta en titel. På andra sidan står nämligen självaste Aalborg Håndbold, ett lag som har tagit sig till Final Four i Champions League.

– De har varit väldigt bra i får och framförallt svenskarna har varit riktigt bra. Det kommer att bli tuffa matcher, det är inget snack om saken. Men vi har vunnit två av tre matcher mot dem den här säsongen, så det är absolut inte omöjligt även om de är favoriter.

Aalborg är i final i ligan och danska cupen och de ska spela Final Four i Champions League, kan det vara en fördel för er att ni bara har finalen i ligan att fokusera på?

– Lite fördel är det ju för oss att Aalborg har spelat extremt mycket matcher i år. De har ju annat att tänka på just nu. Vi skojade lite om det i laget att det är inte läge för dem att gå in i en svacka just nu när de har så många viktiga matcher på kort tid. 

Det råder inga tvivel om vilka spelare Bogojevic framförallt varnar för i Aalborg.

– De är riktigt vassa i förstafas och i andrafas och vi måste stoppa deras profiler och främst svenskarna Felix Claar och Lukas Sandell. De sticker ut mest just nu. 

Första säsongen som utlandsproffs kan alltså avslutas med ett nytt guld för William Bogojevic. Nytt kontrakt är redan påskrivet och han verkar se fram emot vad som väntar.

– Klubben tror på mig och tycker att jag passar in bra i lagbygget. Sen tycker jag att det känns häftigt och roligt att Aalborg hämtar världsstjärnor och vi kontrar med att satsa på yngre spelare. Det är iskallt av klubben och det sporrar att göra det bra nu och i framtiden, avslutar William Bogojevic.