Ole Gustav Gjekstad tar över Odense

Ole Gustav Gjekstad,tränare I Vipers Kristiansand. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån.

Ole Gustav Gjekstad hade minst ett finger med i spelet fram till Vipers Kristiansands dubbla CL-triumfer. Tränaren var tidigt ute i höstas och meddelade sin avgång hos den norska mästaren, nu fortsätter succécoachen till storsatsande Odense HB.

Tränarrockaden hos de mest ambitiösa stjärnklubbarna har pågått ett tag. Odense får släppa Ulrik Kirkely till Györ och förmår själv att placera ett namn från den högsta hyllan vid bänken.

Gjekstad förde Larvik till Champions League-guld 2011 och tog sig senare vidare till Vipers som blev nästa framgångssaga i den norska klubbmiljön.

Möjligheten att sluta på topp med Vipers kvarstår under våren 2023.

– Odense Handboll är en toppklubb som har utvecklat sig mycket de senaste åren. Det är en väldigt spännande spelartrupp som har nivån både på kort och lång sikt. Det är två parametrar som varit riktigt viktiga. Nu ska vi snart möta Odense Handboll och så får vi se hur det går, haha, säger Gjekstad till klubbens hemsida.

Odense kom med fler nyheter från podiet under en välbesökt presskonferens. Linjespelaren Nikita van der Vliet är på ingång från Nykøbing Falster medan Andrea Hansen ansluter från Köpenhamn HB.

Nyligen stod det också klart att högersexan Kelly Vollebregt är klar i klubben efter säsongslut.

– Jeg tycker Ole är fantastiskt duktig. En sak är alla meriterna, han har vunnit (Champions League) tre gånger och tagit silver ett par gånger. Men för mig är det handbollskunnandet som betyder mest, säger sportchefen Trine Nielsetill klubbens hemsida efter tränarbytet.

Gjekstad har signerat ett treårskontrakt medan Hansen och van der Vliet är hemma i Odense under fyra säsonger.

Länk: Norsk mestertræner slutter sig til Odense Håndbold til sommer…