CL-debuten skjuts upp för bröderna Smailagic – smitta i Rostov

Andrej och Sandro Smailagic, svenska domare i U19-EM. Foto: Privat.

På söndag skulle domarparet Sandro och Andrej Smailagic ha debuterat i Champions League i stormötet mellan CSM Bukarest och Rostov-Don. Nu kommer uppgifter om Corona-smitta i det ryska laget så matchen skjuts upp, skriver Rostov-Don på sin Facebook.

Bröderna Sandro, 33, och Andrej, 29, började att döma matcher ”på allvar” tillsammans 2015 i dåvarande Elitserien. Sedan dess har de hunnit med EM-kvalmatcher och ungdoms-EM, skriver Svenskhandboll.se.

På söndag var det meningen att bröderna skulle få kliva in i klubbhandbollens finrum, Champions League. Mötet de skulle döma stod mellan hemmalaget CSM Bukarest och Rostov-Don, en rejäl toppmatch.

– Det här är en stor milstolpe för oss, som vi kämpat för att nå. Vi har dömt i stort sett alla kategorier i Europaspelet tidigare, förutom Champions League, och ser fram emot att ta chansen att etablera oss på nya marker. Vi siktar ju på de allra största matcherna och mästerskapen, men framförallt på att göra vårt bästa för att varje match ska bli så bra som möjligt och att spelare och ledare ska känna ett förtroende för oss och vårt ledarskap på planen, berättade bröderna för Svenskhandboll.se.

Men nu kommer det tråkiga beskedet att matchen in på grund av att en spelare i det ryska laget har drabbats av Corona. Det är ännu oklart när matchen kommer att spelas.

❌ Match CSM Bucuresti vs Rostov-Don postponedThe group stage match of DELO EHF Champions League 2020/21 between CSM…

Publicerat av Handball Club Rostov-Don Torsdag 24 september 2020