CL: Norsk skräll i Bukarest och dansk seger över Larvik

Katrine Lunde. Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

Igår kom första förlusten för Magnus Johanssons ersättare i CSM Bukarest, Dragan Djukic. Och det var inte vilken förlust som helst. Det var med fem mål, hemma i Bukarest mot gruppens jumbo, norska Kristiansand Vipers, 31-26 (16-11).

ANNONS
ANNONS
ANNONS

CSM Bukarest är en klubb med enorm kravprofil. Klarar du inte kraven får du inte längre vara en profil i klubben. Magnus Johansson behövde bara några förluster för att få reda på det innan han fick gå, frågan är hur många Djukic får.

Att förlora hemma är nästintill oacceptabelt oavsett för Jacobsens och Hagmans CSM, och att göra det i en livsviktig Champions League-match mot gruppens jumbo är ett stort ajja bajja.

Men det struntade Kristiansand i. Norskorna kom dit med farligt skytte, fokuserat försvar och en stundtals storspelande Katrine Lunde i målet.

Norskorna kopplade ett hårt grepp med 6 måls ledning i mitten av första halvlek. CSM:s balkanstjärnor Neagu, Cvijic, Kurtovic, Radicevic, Mehmedovic och Lekic kom aldrig mycket närmre. Tre måls underläge var det närmsta Bukarest kom och Vipers vann till slut med 31-26.

Vipers gick därmed förbi Bietigheim på målskillnad till tredjeplatsen med 3 poäng, även lika många som CSM.

Övriga resultat:

I de andra matcherna i damernas Champions League? I Vipers och CSM:s grupp vann Ferencvaros hemma mot Bietigheim med 33-30. Därmed går ungrarna upp i stor ledning i Grupp D med 6 poäng mot resterande lags 3.

I Danmark och Grupp A vann Odense det skandinaviska mötet hemma mot Norges andra bidrag, Larvik, med 27-23.

I Frankrike vet vi som bekant att Brest besegrade Sävehof med 34-26. Det gick dock sämre för det andra franska laget, Metz. Ligamästarna förlorade en tuff match mot Buducnost i Montenegro med 19-23.

Där leder nu Odense gruppen med 5 poäng, samma poängskörd som Metz. Tre kommer Buducnost med 4 poäng och sist ligger Larvik på 2 poäng.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here