PLAY: Leo Larssons frilägesräddning bland topp 5

Foto: EHFTV.com

IFK Kristianstad stod för en mäktig upphämtning mot mästarna Montpellier i helgen. Leo Larssons räddningar var en stor del i poängen och en av räddningarna tar plats på EHFTV:s topp 5-lista över helgens snyggaste räddningar.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Låt oss bara påminna oss igen om att vårt svenska bidrag till Champions League faktiskt plockade poäng hemma mot de regerande CL-mästarna Montpellier. Visst, de franska giganterna har haft en tuff start på året men faktum kvarstår att i princip hela truppen är intakt från deras mästarsäsong i fjol.

Och som sagt, Leo Larsson var en stor del i bragdpoängen. 28-åringen stod för flera kvalificerade räddningar när de orangea kunde vända i slutet av matchen och så när plocka hem segern. En av den förre Ystadpågens räddningar var så säker att den kom på tredje plats i helgens lista.

Det speciella med Larssons räddning är hur ospeciell den ser ut. Se skytten, stå kvar, vänta ut skytten, vänta ut skytten, vänta ut … rädda. En skolboksräddning.

Det fanns däremot två mer spektakulära räddningar som tog sig förbi svensken på listan. I Lissabon stod Presovs ukrainska burväktare Igor Chupryna för en vid X-räddning. Och i Veszprem stängde den gamle gode Roland Mikler till två gånger om mot Löwen.

LÄNK: Top 5 saves round 6

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here