CL: Wanne målbästa svensk när Flensburg plockade ner Skjern

Hamus Wanne. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

Det var svensktätt på banan när Flensburg hemmavann över Skjern med 26-22 (10-10) i gårdagens Champions League. Målbäst av svenskarna var Hampus Wanne som satte fyra av fem. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Förutom Karlsson, Jeppsson, Gottfridsson och Wanne i Flensburg och Konradsson och Stenbäcken i Skjern så bestod även domarparet av blågult. Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik dömde matchen mellan tyskarna och danskarna i Grupp B.

Matchen då? Den höll sig jämn fram till andra halvlek. Den första halvleken blev en målsnål historia där Skjern, som endast förlorade med 24-26 i senaste matchen mot PSG, höll jämna steg med de tyska ligaledarna.

Danskarna hade till och med ledningen med 10-8 men Flensburg kunde snart kvittera genom Holger Glandorf till 10-10 i paus.

I den andra halvleken kom Flensburg igång dels genom många fina räddningar av Benjamin Buric i buren. 10-10 blev till tysk ledning 15-12. Därifrån höll Flensburg koll på läget och höll avståndet in i mål.

Hemmalaget vann med 26-22 efter 4 mål av Wanne, 2 av Gottfridsson och 2 av Jeppsson. I Skjern lyckades Konradsson göra 3 mål samtidigt som Stenbäcken gick mållös.

I och med segern gick Flensburg om Skjern till fjärdeplatsen med 6 poäng på 6 matcher.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here