CL-helgen: Esbjerg vände och vann mot CSM Bukarest

Marit Røberg Jacobsen (hör i Norges landslagströja) blev matchvinnare för Team Esbjerg. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån.

Sävehof var inte det enda lag som avslutade starkt i premiäromgången. Team Esbjergs spurt mot CSM Bukarest räckte också till premiärhelgen och Borussia Dortmunds svenska spelare tog för sig till oavgjort mot Ferencvaros.

Den internationella säsongen kom igång på allvar under helgen med 14 lag igång i Champions League. I Sävehofs grupp satte Györ ner foten mot Vipers Kristiansand och nätade 35 gånger med hemmapubliken i ryggen. Martina Thörn var bästa målvakt på planen när Odense HB vann med sex bollar över det turkiska nybygget Kastamonu Belediyesi.

Publiken i Esbjerg fick med sig en elektrisk final i säsongsstarten. CSM Bukarest verkade ha kontroll på en målsnål historia, när Emilie Hegh Arntzen utnyttjade nya jaktmarker på vänsterkanten till vå raka mål stod det 18–21 med fyra minuter kvar. Team Esbjerg hade dock överväxeln kvar, Henny Reistad tog hemmalaget närmare och medan det hackade i maskineriet för Cristina Neagu och kompani kom Esbjerg ikapp och förbi.

Marit Røsberg Jacobsen skickade in 22–21 med sex sekunder kvar och Bukarest fick inte till något ordnat avslut i den plötsliga kvitteringsjakten.

Fatos Kücükyildiz och Jackie Moreno vann en pinne tillsammans med Dortmund. De båda svenskorna har tagit karriären till CL-nivå och Moreno var dessutom inblandad i slutstriden med ett av de sista målen i 25–25-insatsen mot Ferencvaros.

Brest Bretagne har tappat flera nyckelspelare men slet på och var nära Per Johanssons och Anna Lagerquists Rostov-Don i bortahall.

Champions League, omgång 1
Grupp A,
BVB Dortmund–Ferencvaros 25–25 (12–14)
Dortmund: Fatos Kücükyildiz 2, Jackie Moreno 1.
Team Esbjerg–CSM Bukarest 22–21 (13–10)
Podravka Vegeta–Buducnost 29–22 (22–12)
Rostov-Don–Brest Bretagne 26–24 (16-13)
Rostov: Anna Lagerquist 2.
Grupp B, Kastamonu Belediyesi–Odense HB 25–31 (11–15)
IK Sävehof–Krim Ljubljana 29–28 (11–13)
Györi Audi ETO KC–Vipers Kristiansand 35–29 (17–13)