Koppang säkrade Sävehofseger

Nina Koppang Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Under söndagseftermiddagen ställdes IK Sävehof mot Krim Mercator i Champions League. Efter en mycket jämn och svävning match lyckades Partillelaget ta en skrällseger med 29–28.

Det var inledningsvis en jämn match med väldigt få mål. Vid nio minuters spel hade Krim endast gjort två och Sävehof var fortfarande mållösa.

Efter tio minuters spel tvingades Sävehof ta en timeout vid underläge med 0–4.

Efter det kunde äntligen Partillelaget spräcka sin målnolla när Nina Koppang snodde till sig ett utkast från Krim-målvakten. Kort därefter gjorde hon ytterligare två mål och Sävehof hade nu hämtat upp till ett underläge med endast en boll.

Vid tjugo minuters spel kunde Sävehof kvittera till 6–6 genom kontring av Trine Mortensen och tvingade då Krim till sin första timeout i matchen.

Ställningen i halvtid var 11–13 till bortalaget.

Den andra halvleken var även den mycket jämn. Det var hela tiden Krim som var i förarsätet men Sävehof kämpade på hack i häl. De kom ofta ikapp, men aldrig riktigt förbi.

Efter några minuters spel kunde Sävehof gå upp i ledning för första gången i matchen genom Jamina Roberts. Hon tog sig fint förbi Krimförsvaret genom en stegisättning och sköt in 17–16 till Sävehofs fördel.

Därefter var det en svängig match där lagen turades om att vara i ledning. Krim tog tillbaka sin ledning och gick iväg till två bollar och därefter var det Sävehofs tur att leda med två bollar.

Matchens sista minuter skulle bli oerhört jämna.

En Krimspelare drog på sig en utvisning och Sävehof fick straff. Roberts förvaltade straffen på bästa sätt och kvitterade till 27–27. Några sekunder senare drog Krim även på sig en andra utvisning efter ett felaktigt byte och Partillelaget fick spela med två spelare mer under de avslutande minuterna.

Krim kom ändå till ett läge i anfall men träffade ribban. Därefter vände spelet och Tamara Haggerty sköt Sävehof till ledningen men Krim lyckades kvittera i anfallet efter.

I matchens sista anfall säkrade Nina Koppang Sävehofs seger när hon satte 29–28, vilket blev matchens slutresultat.