Flera överraskande resultat i Starligue – Montpellier tappade poäng

HBC Nantes förlorade och Montpellier HB fick bara med sig en pinne. Paris Saint-Germain blev sålunda ännu större vinnare under premiärrundan och toppar den tidiga tabellen i Starligue.

Den franska ligan har fått flera svenska tillskott under sommaren. Dessvärre hamnade majoriteten av de blågula inslagen på förlorarsidan i första omgången.

Montpellierduon Karl Wallinius och Lucas Pellas plockade iallafall poäng mot Saint-Raphael Var. Wallinius tog för sig till tre mål i sin första franska tävlingsmatch, Montpellier har också fått in Olafur Gudmundsson (fyra mål) i en tydlig roll. Lagmässigt finns det förstås mer att göra sett till oavgjort för ett av de högt tippade lagen.

Nantes fick överraskande stryk av Cesson-Rennes under en tung kväll. Kiril Lazarov lyckades bara från sju meter och det var tunt även på andra håll i bortalaget som står kvar med nollan i kolumnen längst till höger.

Martin Lindell i Limoges, Josef Pujol i Dunkerque och Henrik Olsson i Istres var andra som kammade noll i ligastarten. Olsson och Istreskollegorna stötte på en motiverad målvakt i PSG:s Vincent Gerard som dominerade stort. Kamil Syprzak och Elohom Prandi var svåra att hantera åt andra hållet och PSG inledde ett nytt titelrace lovande med nio måls seger.

Starligue, omgång 1
Cesson-Rennes–Nantes 29–27
Nantes: Linus Persson 1.
Chartres–Nancy 28–27
Creteil–Dunkerque 34–29
Montpellier HB–Saint-Raphael Var 29–29
Montpellier: Karl Wallinius 3, Lucas Pellas 1.
Nimes–Saran 31–26
Pauc–Limoges 31–29
Limoges: Martin Lindell 2.
PSG–Istres 34–25
Toulouse–Chambery 27–30
Toulouse: Fredric Pettersson 3.

Höjdpunkter från Montpellier–Saint Raphael Var överst i artikeln.