Bukarest förre guldtränare Kim Rasmussen till HK inför matchen: ”Det blir galet härinne”

Kim Rasmussen. Foto: Sportowefakty.pl

Efter Bukarests träning igår var det dags för gästande Ferencvaros att använda planen. De ville att alla vi andra skulle lämna för att inte läcka säkerheter till Bukarest. Men innan vi gick därifrån lyckades vi få tag på Kim Rasmussen, tränaren som vann Champions League förra året och som nu är tränare för Ungerns landslag.

Vart ligger sympatierna?

– De ligger hos handbollen. Det är inget tvivel om att det som hände här förra året tror jag aldrig vi glömmer. Det är speciellt att vara här igen. Man har fått vänner för livet härinne.

– Men nu är jag i Ungern och nästan hälften av de här Ferencvaros-spelarna är med i mitt landslag och jag har fått en bra start och bra vänskaper där också.
Så det är lite synd att de här båda bra lagen får möta varandra redan i en kvartsfinal, så, ja, det är handboll vi hejar på idag. Och god handboll, det tror jag det blir.

Passande nog kommer kommer en materialare från CSM och går förbi. De klatschar och kramar om den förre guldtränaren.

”Hi, how are you”, frågar Rasmussen.
Mannen skakar lite sissodär med handen, dansar lite, båda skrattar.

– Han är galen, han hoppar på matchen och skriker och dansar, helt galen.

Ja, det blir rätt galet härinne?

Ja, det blir, svarar han snabbt, det blir rätt högljutt. Om Bukarest drar ifrån lite så kommer publiken härinne skapa en magisk atmosfär. För handbollens skull kommer det ge en fantastisk kamp.

Wow. Men okej, till handbollen igen – vilka styrkor har Bukarest som inte Ferencvaros har?

– De har individuella toppspelare som kan vinna matcher på egen hand. Bella gjorde 15 mål i finalen för oss förra året till exempel. De har spelare som vi vet kan leverera, och de har dem på alla positioner. De har de två bästa kantspelarna i världen. Sen har de Bella som är en av världens bästa som sagt. De kommer bli mycket mycket svåra att möta, inget tvivel om det.

Och andra sidan då, vad har Ferencvaros som inte Bukarest har?

De har spelat tillsammans i flera år nu. De har koll på alla sin roller, alla vet vad de ska göra. Endast i Skandinavien kan man se sån struktur som de har. Och så har de riktigt riktigt god atmosfär i truppen.

Då ser vi fram emot en riktigt bra match!

– Ja, det hoppas vi!


19.00 är det avkast mellan CSM Bukarest och FTC-Rail Cargo, eller Ferencvaros som de egentligen heter. Matchen visas på TV3 Sport HD och Viaplay, som ni skaffar här:

[adsanity id=17005 align=aligncenter /]