Lottat och klart till EM-kvalet

Förbundskapten Helene Bernhardtz.

Sverige skickar dubbla landslag till EM-kvalet i juli. Herrarna har ett längre mästerskapsfacit med tiondeplats senast, damerna är igång med en omstart och kastas dessutom i en tuff grupp.

Grupp B med Ungern, Frankrike, Italien, Tjeckien och Slovakien är verkligheten i den viktiga tävlingsmatcherna för beachdamerna.

– Vi har hamnat i en väldigt tuff grupp med både Frankrike och Ungern som genom åren bevisat att de är starka nationer inom beachhandbollen. Snart påbörjar vi den intensiva förberedelsen inför EM-kvalet och jag är övertygad om att vi kan utmana alla lagen i vår grupp om förberedelserna flyter på, säger förbundskapten Mikaela Johansson till landslagets officiella hemsida.

På herrsidan väntar Polen, Ukraina, Italien och Turkiet, de flesta alltför välbekanta för blågult de senaste åren.

– Vi hamnade i en grupp med riktigt bra lag, så det kommer att bli tuffa matcher. Vi har mött alla länder tidigare och i de senaste matcherna har vi tyvärr inte många vinster mot dessa länder. Vi siktar på att gå vidare från gruppen och därefter ta det match för match, säger förbundskapten Heléne Bernhardtz till handbollslandslaget.se.

Varna i Bulgarien är spelort mellan 11 och 14 juli.

Länk: Lottningen klar inför EM-kval och U16-EM