TV-fredag: Semifinaldags för Sävehof och Kristianstad, höjdarkamp i Bundesliga

Oli Mittun. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Seriesegraren antar utmaningen från den regerande mästaren på nästa gren i slutspelsträdet. Uppmärksamheten fredag kväll räcker också till ett toppmöte i Bundesliga.

Om semifinalserien mellan IK Sävehof och IFK Kristianstad går tiden ut väntar nästan en månad innan finallaget kan koras. Sävehof har som bekant högklassiga Europamatcher bredvid i kalendern, inför den första SM-kampen vill Partillelaget gärna svara på det orangea gänget so, både vann senast och i finalduellen förra säsongen.

– Ja, självklart vill vi ha revansch mot dem. Vi torskade en jättetät finalserie mot dem i fem matcher, så vi vill såklart gärna ha revansch. Vi vet om att Kristianssad är ett bra lag, men spelar vi vårt bästa så har vi bra chanser att slå ut dem i fem matcher, säger Sävehofs Oli Mittun till klubbens hemsida.

SC Magdeburg har sju matcher kvar i Bundesliga och ännu en chans att återta förstaplatsen framför Fuchse Berlin. Det kräver åtminstone en poäng borta mot tabelltrean SG Flensburg-Handewitt. Magdeburg tog nyss hem DHB-Pokal och har inte förlorat på två månader, Flensburg har plockat poäng åtta gånger i rad i ligaspelet.

Tablån 19 april
SM-semifinal
(19:00) IK Sävehof–IFK Kristianstad, direkt i Handbollsligan Live
Bundesliga
(20:00) SG Flensburg-Handewitt–SC Magdeburg, direkt i V Sport Extra och Viaplay.