Beach-EM: Sverige vann epilogen och blev elva

Rasmus Dovsjö. Foto (arkiv): Jozo Cabraja / kolektiff / EHF

Efter tre segrar och sex förluster landade Sverige som elva på stranden vid Svarta Havet. Mycket gick emot blågult som aldrig fick lyftet i EM, i det minsta slutade allt med vinst och lite revansch mot Tyskland.

Beachherrarna var motiverade för att ta hem sin sista match i Varna och det lyckades också till skillnad från andra trista trendbrott och plötsliga setförluster.

– Vi var taggade på att ta den här matchen så att vi kunde avsluta på ett bra sätt och få revansch mot tyskarna. Vi gjorde ett jättebra jobb bakåt och fick räddningar samtidigt som vi jobbade lugnt och metodiskt, sade Helene Bernhardtz till handbollslandslaget.se.

Rasmus Dovsjö inne på linjen vann den interna poängligan (95 poäng), knappt före högersnurraren Martin Käck (92) och den dunderrutinerade specialisten Jesper Knutsson (84).

Två set var tillräckligt för hålla stången mot Tyskland att stänga mästerskapet som elva av 18 lag.

– Om jag tittar på hela mästerskapet så är jag nöjd med arbetsinsatsen och jobbet som killarna lagt ner. Vi har varit nära i alla matcher och med tanke på förberedelserna vi har haft så är det okej även om vi såklart gärna hade velat ha en kvartsfinalplats, sade Bernhardtz i en summering för handbollslandslaget.se.

Sverige–Tyskland 2–0 (20–16, 21–16)
Sverige
: Rasmus Dovsjö 16, Hampus Dahlqvist 10, Martin Käck 8, Jesper Knutsson 4, Fredrik Sunesson 2, Niklas Ekberg 1.