Minsta möjliga marginal när Sverige missade medalj

Emma Nuhanovic. Foto: Slavko Kolar / EHF.

Sverige avslutade starkt och hämtade in mål på mål av ett underläge från första halvlek. Ändå fick U19-landslaget inte en önskad avslutning på EM, Frankrike höll undan och vann med 30–29.

Handbollslandslaget.se nådde förbundskapten Patrik Svarvén som var rejält deppig i stunden.

– Nu känns det bittert, ledsamt och tomt, sade han.

Nina Koppang nätade åtta gånger och Johanna Östblom gjorde sin bästa offensiva insats i mästerskapet. Blågult gjorde de flesta målen i slutskedet och pressade på för att åtminstone nå avgörande efter full tid.

Isåfall en rimlig utveckling. Sverige slog tillbaka i många matcher under EM och var en av de stora medaljkandidaterna fram till semifinalen.

Sedan fick spelarna uppleva en mindre behaglig slutfas, sett till resultaten.

– Vi åkte hit för att spela final, så resultatmässigt är jag besviken över det, sade Svarvén till handbollslandslaget.se.

– När det kommer till våra interna mål om attityd, spel och att alla ska ta ansvar för helheten så tycker jag verkligen att tjejerna har uppfyllt det. Vi trodde att de här målen skulle göra att vi kunde nå finalen och förstaplatsen, men nu blev det inte så på grund av lite för stora svackor i några av de viktiga matcherna, fortsatte han till landslagets officiella hemsida.

Frankrike–Sverige 30–29 (15–10)
Frankrike: Lena Grandveau 11, Cassidy Chambonnier 4, Sarah Bouktit 4, Siobann Delaye 3, Lucie Modenel 3, Coura Kanoute 3, Zaliata Mlamali 1, Jemina Kabeya Tshisola 1.
Sverige: Nina Koppang 8, Johanna Östblom 6, Tyra Axnér 6, Clara Petersson Bergsten 4, Elsa Åsberg 2, Charité Mumbongo 2, Jennifer Johansson 1.

Svenska skytteligan i EM:

SpelareMål
Tyra AXNÉR
43
Nina KOPPANG28
Jennifer JOHANSSON20
Charité MUMBUNGO16
Thea BLOMST14
Johanna ÖSTBLOM12
Emma NUHANOVIC8
Clara PETERSSON BERGSTEN8
Elsa ÅSBERG8