Missa inte de här tipsen när du ska betta på handboll

Foto: Viktor Ljungström

I samarbete med Lucky Casino

Även om Sverige tyvärr gick miste om VM-bronset finns det många kommande matcher och turneringar inom handboll att se fram emot. Sporten är trots allt mycket poppis i hela Europa, inte minst i Sverige och Danmark. Och tack vare att handbolls popularitet ökar, ökar också betting på sporten, och av den orsaken erbjuder ett stort antal bettingsajter odds på liga- och matchvinnare, handikapp, totala antalet mål och mycket mer!

Precis som med alla andra sporter kan du helt enkelt göra en insättning på en bettingsajt med handbollsodds och satsa på det resultat du tror är mest troligt i en match eller liga. Men det är naturligtvis alltid rekommenderat att du använder dig av vissa taktiker för att bli bara lite bättre på handbollsbetting. Vi har samlat några av de tips som vi tycker att du inte får missa!

Jämför oddsen mellan olika spelbolag

Marknaden för handbollsodds är mycket konkurrensutsatt, eftersom det finns så många spelbolag som erbjuder sina kunder att spela på just denna sport. Detta har sina för- och nackdelar – ett stort urval kan göra det svårt för dig som spelare att välja, men å andra sidan innebär det också att du kan vara kräsen när du fattar ett beslut.

Det är förstås en fördel att registrera sig på olika bettingsajter, eftersom du då kan välja det spelbolag som har de bästa oddsen inför en viss match. Vi rekommenderar dock fortfarande att du väljer en primär aktör som erbjuder handbollsbetting online, som du kan vända dig till för att underlätta för dig. Denna operatör bör naturligtvis erbjuda konkurrenskraftiga odds och uppfylla andra behov, såsom säkerhet, licensiering och kundservice.

Håll ett öga på lagens prestationer och dagsform

Det är superviktigt att hålla ett öga på lagets och spelarnas prestationer inför en match, för om du ska kunna placera dina insatser strategiskt måste du se om laget som helhet kan förväntas prestera bra. Det är en bra idé att börja med att titta på varje lag individuellt för att se hur de presterar samt vilken spelstil de har, och sedan jämföra dem med varandra. Här är det också en fördel att bekanta dig med stjärnspelarna i respektive lag och kartlägga deras spelarbetyg. På så sätt är du väl förberedd inför en stor kamp och ökar sålunda sannolikheten för att du placerar dina insatser på ett någorlunda adekvat sätt.

Beakta yttre omständigheter

En annan viktig faktor i en handbollsmatch är huruvida matchen äger rum på hemmaplan eller bortaplan. Detta betyder faktiskt väldigt mycket i handbollsvärlden. Det beror inte bara på antalet åskådare utan också på hela atmosfären. Många lag presterar bättre på hemmaplan än på bortaplan, så faktorer som detta är viktigt att ta hänsyn till när du placerar dina insatser.

Notera dina vinster såväl som förluster

För att utvecklas med tiden och betta mer strategiskt på lång sikt är det en bra idé att skriva ner alla dina vinster och förluster. På så sätt kan du se var du befinner dig och var du är på väg, så att du kan justera din strategi vid behov. Men det är också en strategi som främjar ansvarsfullt spelande och förebygger risken för att utveckla ett spelberoende.