LIVE: Landslagsdebuter väntar för Karlsson och Davidsson

Gustav Davidsson i kamp med Sebastian Karlsson och Gzim Salihi. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

I kväll spelar Sveriges herrlandslag mot Spanien i EHF Euro Cup. Matchen spelas i Linköping och två debutanter finns med i den svenska matchtruppen: Sebastian Karlsson och Gustav Davidsson.

Sverige har vunnit båda sina matcher i EHF Euro Cup – turneringen för landslagen som redan är kvalificerade för EM i Tyskland 2024. Först besegrades Tyskland på bortaplan med 37–33 och sedan Danmark i Scandinavium med 34–32.

Men därefter har det spelats en VM-turnering och i den avslutande matchen (för Sveriges del) knep Spanien bronset i Tele2 Arena. Revansch att utkräva i kväll alltså, när lagen möts igen. Den är gången står Linköping som värd för mötet.

För Sävehofs Sebastian Karlsson blir det äntligen landslagsdebut, efter att ha hållit en hög nivå i Handbollsligan under många år (och belönats med ett proffskontrakt i Frankrike till nästa säsong). Debut blir det även för Hammarbys Gustav Davidsson, som ersätter skadade Jonathan Svensson. Matchen sänds i SVT.

I SHE spelas en match I kväll när Kungälv tar emot Sävehof. Sävehof är klara serievinnare sedan länge och Kungälv har säkrat en slutspelsplats, men har möjlighet att klättra i tabellen. Det vankas derby och Sävehof har en finalretur mot H65 Höör i ATG Svenska cupen i helgen – där de visserligen har 18 mål tillgodo. Men kanske vilar de spelare? Kan Kungälv överraska?

Tablån 8 mars

EHF Euro Cup
(19:00) Sverige–Spanien
Matchen sänds i SVT 2 och SVT Play
SHE
(19:00) Kungälvs HK–IK Sävehof
Matchen sänds i C More