IF Hallby HK välkomnar Lukas Palmkvist

Lukas Palmkvist. Foto: Hallby

Lukas Palmkvist är den senaste att ansluta till IF Hallby HK’s trupp. Högersexan lämnar RP IF Linköping för spel i Jönköpingsklubben. 

– Jag har fått en väldigt familjär uppfattning om Hallby och jag vet att det är en klubb under fortsatt utveckling vilket jag ser fram emot att bli en del av och bidra till, säger Palmkvist till klubbens hemsida

18-åriga Lukas Palmkvist lämnar moderklubben RP IF Linköping och fortsätter karriären i Hallby. För Hallby innebär det att man får in en kontringssnabb och omställningsskicklig spelare.

– Min främsta styrka på handbollsplanen skulle jag nog säga är omställningsspelet med ett snabbt fas 1 och 2-tryck. Jag har utöver det fått en bra handbollsutbildning med bra tränare vilket har gjort mig till en tänkande spelare som läser av spelet, säger Palmkvist till klubbens hemsida.

Bytet från Linköping till Hallby innebär dessutom att 18-åringen lämnar division 1 och byter upp sig till Handbollsligan.

– Jag kan tänka mig att åldersskillnaden kan bli en märkbar skillnad till en början då många spelare i ligan har mer erfarenhet än mig. Dessutom är det en storleksskillnad som jag ska jobba på, säger Palmkvist till klubbens hemsida.